Bad debt deduction


This query is : Resolved 

Avatar

Querist : Anonymous

Profile Image
Querist : Anonymous (Querist)
22 April 2013 Dear All,

Can we claim bad debt deduction if our party to which we sold some item on credit not paid the money from last three year?

Please give me any referance for this

22 April 2013 You can claim deduction of bad debts. You need to write off the same in books of accounts.

Avatar

Querist : Anonymous

Profile Image
Querist : Anonymous (Querist)
22 April 2013 please give me any referance of case law on it

22 April 2013 Section 36(1)(vii) allows the following as deduction -

"the amount of any bad debt or part thereof which is written off as irrecoverable in the accounts of the assessee for the previous year"

Avatar

Querist : Anonymous

Profile Image
Querist : Anonymous (Querist)
22 April 2013 THANK U SO MUCH

22 April 2013 After 1/4/1989, it is not necessary to establish that debt is irrecoverable,it is enough that the debt is written off in the accounts.

Section 36(1)(vii) and T.R.F Ltd Vs. CIT 190 Taxman 391 (SC) may be referred.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details