Appointment auditor of bank


This query is : Resolved 

Avatar

Querist : Anonymous

Profile Image
Querist : Anonymous (Querist)
25 July 2014 If a Chartered Accountant is having account at bank for which he is appointed as auditor... is it attract disqualification for appointment as auditor?

26 July 2014 no. that doesnt result in disqualification

29 July 2014 yes if exceeding 1000 under co act 1956 as bank will be liable to pay this to the auditor.

29 July 2014 Dear Tushar,

Section 226(3)(d) of the Companies Act 1956 talks about indebtedness towards the company.

Having an account with the bank would mean indebtedness towards the auditor, which wont result in disqualification.

Please refer:

226(3)(d) a person who is indebted to the company for an amount exceeding one thousand rupees, or who has given any guarantee or provided any security in connection with the indebtedness of any third person to the company for an amount exceeding one thousand rupees ;


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details