Applicabilty of section 44ad


This query is : Resolved 

31 March 2017 MY QUESTION IS THAT ONE PARTNERSHIP FIRM HAVING TURNOVER OF Rs. 20000/- AND MAKING NET LOSS OF Rs. 50000/- IN THEIR FIRST YEAR THAN SECTION 44AD IS APPLICABLE OR NOT?

31 March 2017 yes sec 44AD is applicable on loss making firm.

AS per Section 44AD if Firm wants to declare lower income then the 8% of Turnover, TAX Audit is compulsory.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Chartered Accountant

DPV & Associates

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details