AGM


This query is : Resolved 

20 May 2010 can AGM conducted on Saturday is valid or not?

20 May 2010 If the Saturday referred is not a public holiday as per the Negotiable Instrument Act (XXV1 of 1881), AGM is valid. Pl refer section 2(38) and section 166(2) of the Companies Act,1956.

21 May 2010 Pursuant to Section 166(2),an AGM is required to be held during the usual business hours of the Company other than on a public holiday (or Saturday where according to the standing instruction of the Company, Saturday has been declared as a Non-Working Day for usual business purposes), at the registered office of the Company or any other place within the city, town or village in which the registered office is situated.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details