About section 209 of Co.Act 1956


This query is : Resolved 

(Querist)
04 July 2009 company's books of account are stayed with other place than it's Register office. is it Reliable ?

Ankur Garg (Expert)
04 July 2009 Yes it is very much reliable if you follow the procedure desired by Section 209 (1) proviso.

Text of provisio to 209 (1) is reproduced below:

Provided that all or any of the books of account aforesaid may be kept at such other place in India as the Board of directors may decide and when the Board of directors so decides, the company shall, within seven days of the decision, file with the Registrar a notice in writing giving the full address of that other place.

File form 23AA with ROC if you maintain ur books of accounts at any place other then registered office.

Regards





You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details