56 (2)(viib)


This query is : Resolved 

(Querist)
08 May 2014 If Company "A" received share application money from Company "B" in the financial year 2011-12 and is allotting shres now in FY 2014-15. Would Sec 56(2)(viib)be applicable to Company A if shares are allotted at premium in the FY 2014-15 to Company B?

08 May 2014 the section triggers in the year in which the consideration was received. in your case the consideration was received before 1 April 2013, so this section won't apply. however, section 68 might still apply..


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now





Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details