Taxds on training


This query is : Resolved 

Quick Summary
The TDS rate applicable to corporate training programmes can vary depending on the contract and the nature of the training. Generally, Section 194J of the Income Tax Act applies. Professional training typically incurs a 10% TDS rate, while technical training might fall under a 2% rate.

(Querist)
01 January 2025 On Corporate Training Programme what is the TDS rate applicable?

01 January 2025 Depends upon the contract & nature of training. Generally, sec. 194J would be applicable.

Prashant (Querist)
01 January 2025 What should be the nature of training and then what would be the TDS rate.

01 January 2025 Any training in professional field will be at 10% rate while that if technical nature may fall under 2%.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 November 2026
Article Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details