ITC on Computer purchases for use in office


This query is : Resolved 

Quick Summary
You can claim Input Tax Credit (ITC) on computers, printers, and software purchased for your business, provided your GSTIN is listed on the invoice. Ensure you comply with Section 17(2) and Rules 42/43 of the GST Act. When claiming ITC, remember to use the base amount excluding GST for fixed asset accounting.

12 July 2021 If I purchase a computer, printer, tally Erp 9 for my business/office use, can I claim ITC on the same ? If not, whether entire invoice value is to be allocated to the computer a/c.

12 July 2021 You may claim ITC on all these purchases provided your GSTIN is documented on the invoice.

12 July 2021 ITC can be claimed...........................

12 July 2021 You can claim subject to provisions of Section 17(2) read with Rule 42/43.

26 September 2021 If ITC being claimed then please consider only base amount ex gst for Fixed Assets.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details