ITC claim on vehicle parts and repairing


This query is : Resolved 

11 August 2026 I supply goods like construction materials and hardware etc.to State govt. agencies like PWD, village panchayat etc. I deliver the goods in my own vehicle. I do not charge any extra freight but fix my sale price including freight and add GST on the same . May I claim ITC on vehicle parts purchased ?

11 August 2026 Mahabir Prasad Agarwal can legally claim ITC on vehicle parts and repair expenses because his vehicle is used for business-related goods transportation, exempting it from the blocked credit rules under Section 17(5).


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details