Installation of capital goods imported under epcg


This query is : Resolved 

Avatar

Querist : Anonymous

Profile Image
Querist : Anonymous (Querist)
13 April 2012 Hi,

We are procuring capital good under epcg and want to install the same at our vendors's factory who is supplying input material to us.

Can we insall the same at our vendor's factory? if yes, what is the process and condition for the same.

Rgds...

14 April 2012 yes admissible ....

Refer to para 5.3.1 of Hand Book Of Procedures vol-(1) 2009-2014

"can be install the capital goods at factory / premises of authorisation Holder or his supporting Manufacturer (s) Vendors Within 6 month from the date of completion of import"

in this regards,inform central excise officer(suptdt)[if u are registered in c.excise) otherwise before installation machine called a Independent Chartered engineer,whom will issue certificate about the installation as per provision laid down in the F.T.P. 2009-2014.

Regards,


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details