Donation


This query is : Open 

16 February 2016 where the firm can claim donation ? as expense or as u/s 80g ?
what is the limit of donation if we claim it as expence & also under sec 80g .what is beneficial for the firm???????

16 February 2016 Dear
under income tax act, a firm cannot claim donation as an expense, it is to be claimed under section 80g only.

16 February 2016 There is an upper limit on the deduction that can be availed in respect of the donated amount. Generally, 50% of the donated amount is allowed as deduction from the income of the individual. This is subject to a maximum of 10% of the gross total income of the individual as computed according to the prescribed tax law.

17 February 2016 THE FIRM DONATES MEDICINE FOR RS.500000 WHETHER IT CAN BE CLAIMED AS BUSINESS EXPENSE under profit & loss acount


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details