Applicability of tax audit


This query is : Resolved 

pro badge (Querist)
20 November 2020 My turnover for FY 2019-20 is Rs. 85,00,000/- and profit is below 6% of turnover, whether tax audit is applicable ??

28 December 2020 I think it is not required. .....: The threshold limit of Rs 1 crore for a tax audit is proposed to be increased to Rs 5 crore with effect from AY 2020-21 (FY 2019-20) if the taxpayer's cash receipts are limited to 5% of the gross receipts or turnover, and if the taxpayer's cash payments are limited to 5% of the aggregate payments.

https://cleartax.in/s/tax-audit-section-44ab


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details