Exemption claim u/s 54

if we received ltcg from sale of mutual fund and then invest this amount in purchasing another mutual funds within 01 year , then am I eligible for claiming exemption u/s 54 ON THIS BASIS while filing my ITR?
SOMEBODY GIVE EXPLANATION.
Replies (3)

No. Not eligible.

 

I think exemptionncan be claim via section 54EA of IT ACT 1961.
Somebody clarify me in this regard as soon as possible
thanks in advance...
Govt amended section 54EC by restricting its scope only to capital gains arising from long-term capital assets, being land or building or both.
This amendment will take effect, from 1st April, 2019 and will, accordingly, apply in relation to the assessment year 2019-20 and subsequent assessment years.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details