When to pay wealth tax ?


This query is : Resolved 

(Querist)
24 January 2015 RESPECTED ALL,

I WOULD BE OBLIGED IF YOU GIVE ME YOUR VALUABLE OPINION ON FOLLOWING :-

SUPPOSE, I HAVE FILED A WEALTH TAX RETURN SHOWING WEALTH OF 50 LACS AND PAID WEALTH TAX ON 20 LACS AT 1%.

NOW, NEXT YOEAR THERE IS NO CHANGE IN MY WEALTH ( NO INCREASE OR DECREASE ). IT IS SAME AT 50 LACS.

THEN IN THIS CASE, NEXT YEAR ALSO WILL I HAVE FILLE RETURN SHOWING WEALTH OF 50 LACS AND AGAIN PAY WEALTH TAX ON 20 LACS AT 1% ?

THANKS IN ADVANCE
ANKURBHAI
09510221768

24 January 2015 In case the taxable Net wealth of the Individual is above Rs 30 Lacs, such assessee will be required to file Wealth Tax Return in the New Form BB for Asst year 2014-15 and subsequent year.

As long as your taxable net wealth is more than Rs 30 Lacs you will have to pay 1% tax on wealth in excess of Rs 30 Lacs and file return in form BB.

Further, in case, provisions of Section 44AB of the Income Tax Act 1961 is also applicable to such assessee he can not furnish paper return and it will be mandatory for him to file the Wealth Tax Return with digital signature.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details