Service Tax on Commission


This query is : Resolved 

12 May 2010 I am an Life Advisor of Private Life Insurance Company in India. The Company had deducted Service Tax from my Commission above the TDS. I know that TDS is to be deducted. But they have deducted service tax also. Should it is viable and legal? Hoping for favourable legal reply

Siddharth Shah

12 May 2010 Insurance agents are covered under service tax As Service "Insurance Auxiliary services" Sec.65(55)

Insurance agent is employed by the Insurance company to solicit insurance business and receive commission from the Insurance company for services rendered by him

In case of insurance agents As per service tax rules, responsible person paying service tax is the Insurance company who appoints the Insurance agent


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details