Entitlement of remuneration : nri director

Please advise if a director of a Company incorporated in India is entitled to a remuneration if he is NRI ( Non Resident Indian)?

Replies (2)

Dear Vinay,

Section 309 of the Companies Act does not speak anything about residential status of a Director.

Your Company can very well pay remuneration to NRI Director.

Also check the Remuneration Clause in the AOA of the Company.

 

Yes, there is no issue under FEMA and Income Tax Act for payment of remuneration to NRI, provided applicable TDS is deducted before payment of any such remuneration.

 

 

Anuj

femaqueryu @ gmail.com

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details