Debit note should be provided as pure agent recipt

Hello experts and friends,

I have a small query that while filing a service tax return of clearing forwading agent or custom house agent ,the debit note issued by them of reimbursment of shipping line charges should be shown as Recipt under pure agent in service tax return or not?

Please Reply on urgent Basis

thank you.

Replies (1)

Yes, it is to be shown as Pure agent - reimbusement in service tax return. This will also helps in claiming benefits under Rule 6(3), else it will be considered as exempt service and the ratio of taxable to total turnover will get reduced.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details