Section 40a(3)


This query is : Resolved 

06 August 2014 Whether cash Payments for Purchases exceeding Rs 20000/- to be disallowed?
and what if cash sales exceeding Rs 20000 and amount to be received on a single day with a single bill?
Applicability of above section for Drawings and in case of expenses which are paid to Govt. like electric expenses etc.

06 August 2014 for sales there is no such restriction and only for exp the restriction applies for 20,000 disallownace

07 August 2014 payment made to govt is not covered under the disallowance as per Rule 6DD.

However, I am not sure if discoms are covered under govt.

07 August 2014 What in case of cash purchases exceeding 20000/-

07 August 2014 cash purchases would normally be disallowed unless covered under Rule 6DD


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details