Co-operative society

Can a Co-operative Society give Form 15 G for non-deduction of tax ?
Replies (4)
Quick Summary
This discussion clarifies whether a co-operative society can submit Form 15G to avoid tax deductions. The consensus is that a co-operative society, being an Association of Persons (AOP), cannot file Form 15G. While Section 197A allows persons other than firms and companies to use Form 15G, co-operative societies fall under the AOP category which is excluded.

No , can not give
Can you provide any justification for the same ?

AOP can not file . Co-operative society is AOP

In section 197A, it is clearly mentioned that any person (other than firm and company) can give Form 15G which includes AOP.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details