ACTIVE PARTNER REMUNERATION CEILING

hii...

Is there any maximum ceiling on active/working partner's remuneration in a partnership that is not registered???

what if the partnership is registered one???
Replies (3)
Quick Summary
This discussion clarifies the maximum remuneration limits for active partners in both registered and unregistered partnerships. While there isn't a strict ceiling for the partner themselves, the firm's ability to claim this remuneration as a deduction is limited under Section 40(b) of the Income Tax Act. This deduction is specifically tied to the partnership's book profit.

No there is no such maximum ceiling limit
There is a limit in respect of the remuneration paid to the working partners that can be claimed by the firm as deduction u/s 40(b). Refer for more details: https://www.incometaxindia.gov.in/pages/acts/income-tax-act.aspx
That limit should be based on book profit

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details