Vague question rs. 20000 ! !

Hi Friends

This may sound weird but I myself don't know what the proper question I have to ask here.

Let me try

I hear at times that something something happens if payment exceeds Rs. 20000.

 

What happens !!

Can anyone throw some light on this?

Shivani

Replies (2)
As per section 40a3 any payments in excess of 20k must be made in check or bank draft only. or else the same will be disallowed, an exception to this case is payment to transporter where the limit is 35k

if you have made cash payment or payment through bearer cheque for exceeding 20000, the entire amount is disallowed as expenses. So request you to make payment through cheque other then bearer.(As per Income Tax)

hope this will clarify.

ca chirag

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details