USD invoice

the Indian company ( service provider) raise the USD invoice and


same paid in USD is it correct?
Replies (2)
Quick Summary
This discussion clarifies whether an Indian service provider can correctly issue and receive payments in USD. It confirms that raising and receiving USD invoices is permissible, particularly if it qualifies as an export of services under the IGST Act and is permitted by the RBI. Key considerations include obtaining an IEC Code and GST Registration, with no GST payable if a Letter of Undertaking is filed, and regular GST returns must be submitted.

If it is export of service as per section 2(6) of the IGST Act 2017, and permitted by RBI then It's correct.
Yes you can raise in USD and get the same in USD. However if the customer is outside India then it becomes export of services. in such case, you have to apply for IEC Code and GST Registration. no GST is payable if Letter of Undertaking is filed. GST Return to be filed on regular basis

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details