Tds deduct compulsory or not

A partnershilp LLP firm have TAN No. But it did not deduct any TDS of a HUF of Rs. 45000.00 u/s 194A. Is it compulsory for the firm to deduct TDS or what rules? Let me know.

Replies (2)

Tax deduction is compulsory for LLP. Only individuals and HUF not covered for tax audit need not deduct tax.

You may read section 194A.

My question is a firm gave interest of Rs. 45000.00 in a year to a HUF but did not deduct TDS, So it is compulsory for the Firm to deduct TDS or what provision or any penalty or what?

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 06 October 2026
Semi Qualified

AJAY SINGH AND CO LLP

Thane

CA Final

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details