Tds

Would like to know if TDS has to be deducted on bill received from a Air Travel agent. He has charged Base Fare+Airline Taxes+Service Tax in the bill. and on which amount one should deduct TDS?
Replies (3)

T.D.S is to be deducted on full amount which is inclusive of all taxes

Suppose i am company the agent(individual) is charging basic air ticket 100 plus tax 150 so the total is rs 250. And charges me service tax at 0.6% of basic.....now u say on which amount one should consider for tds purpose.?

New Provision clearly states that  TDS to be made exclusive of tax amount ,if the Service tax is separetely shown in the bill (Circular 1/2014 dated 13.1.2014)

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details