TCS on sale of Fly Ash

Dear Experts,

Whether TCS is applicable on u/s 206C of IT Act against sale of Fly Ash ?

Regards
Pradeep
Replies (2)
Quick Summary
This discussion explores whether Tax Collected at Source (TCS) is applicable to the sale of Fly Ash under Section 206C of the Income Tax Act. Experts suggest that TCS generally applies to minerals like coal and lignite, but Fly Ash is typically considered waste from a manufacturing process and is not explicitly included in the list for TCS. Therefore, it appears TCS is not applicable on Fly Ash sales.

TCS applicable on Minerals, being coal or lignite or iron ore etc... Here Fly ash is not included. So no TCS
Fly Ash considerable as waste which generates from the manufacturing process which is defined in the Income Tax Act u/s 206C

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details