Section 54 income tax act 1961

the assessee has purchased the old residential house (ground floor constructed) in 2 years & 1 month time from the sale of his residential house. Now he is reconstructing that new residential house property majorily altering the ground floor & constructing new Ist floor on it. The construction will be completed before completion of 3 years from the sale of residential house property.

Whether this will be covered under the construction of house property with in  3 years from date of the sale of residential house property???

please help / reply ...urgent

 

Replies (2)
yes it will be covered and you can claim sec 54 deduction for this amt.

Yes he can claim exemption under section 54

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details