RCM charges on purchase

If a composition dealer purchases from unregistered person is he liable to pay tax on reverse charge basis , and is there any notification regarding this ?.Please members kindly guide on this issue.
Replies (3)
Quick Summary
This discussion clarifies whether a composition dealer is liable to pay tax on a reverse charge basis when purchasing from an unregistered person. It's confirmed that Section 9(4) of the GST law, which deals with RCM on inward supplies from unregistered persons, primarily applies to promoters and developers in the construction business, not traders. Relevant notifications like 7/2019 and 24/2019 (CT rate) are referenced for further details.

No ..... the section 9(4) , the RCM on Inward Supply from URD is applicable only on Promotor/developer. (Refer Notification 7/2019, 24/2019 both are of CT rate
Does trader comes under promotor /developer ?
No... Traders can't come under promotor / developers...

Promotors / developers is who are in the field of Construction Business persons / company.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details