Mvat & service on restaurant ?

Hello everyone,

one of my clinet has recently started a restaturant.

under composition scheme mvat is @ 5% of total bill value

 

and service tax after 60% abatement comes to 4.944% of total bill value.

My question : is is necessary to mention MVAT No. or Service tax number on the bil.

 

Replies (1)

Sir,

1) As per sub rule (1) of rule 4A under service tax, apart from other details the invoice, bill, challan, shall contains name, address, registration number of person providing services. 

2) As per subsection (2) of Section 86 of MVAT, the invoice shall contain MVAT registration  number apart from other details.

Hence quoting of RC number is mandatory as per above provisions. There are other details also. Refer in detailed.

 

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details