Manufacturing or not

I intend to start a mix and match centre for offset printing units in Delhi.

I will buy ready made inks in 5 to 20 kgs cans. Then mix the same by hand to match the shade required by the printing unit and fill in 1 kg and 2 kg cans. Then sell.

Question 1: Will this amount to manufacturing?

Question 2: The turnover will be less than Rs 1.50 crores, do I need to register or inform any authority, other than sales tax department.

Thanks

Anil Bhargava

 

Replies (2)

The process does not amount to manufacture. Further, as your turnover is less than 1.5 crore, otherwise also no duty is required to be paid.

 Dear Rajesh ji,

To avoid any confusion/complication at a later date, should I go ahead with application for Advance Rulings in Form-AAR (CE-I) under section 23 C.

OR

there is any notification / clarification already available in the Central Excise rules in my case.

Thnaks

 

Anil Bhargava

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details