ITC on trucks lorries used for inhouse transportation of goods from one factory to another

Is ITC available on truck used to transfer semi finished goods from one factory to another.? Company is registered and selling taxable goods.
Replies (2)
Yes... You can claim ITC.
Yes you can claim ITC on Motor Truck as it is used for Transportation of Goods and in the course of business ( Section 16(1) ). Just ensure that all the Four conditions as laid down u/s 16(2) of the CGST Act 2017 is satisfied before claiming ITC.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details