Is audit committee mandatory for 100% govt company?

A company is fully owned by central government but not listed. 

As per Section 177 of CA,2013 read with rule 6, requires a public co. with turnover > 100 crores to form a audit committee.

Now, will the fully owned Govt company falls under rule 6 and shall it form a audit committee?

Will a Government company come under a public company?

Replies (1)

Generally, government companies are public company. But, pursuant to section 2(45) of the Act, 2013 any company can be government company in which not less than 51% of the paid-up capital is held by the CG or by any SG or by both. So, just check whether your company is public company, and if it is then you are required to constitute audit committee.Hope i  am clear.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details