Inter-corporate loan

My query is:

Can a Pvt. Ltd. Co. take a loan from another Pvt. Ltd. Co.??

The two companies are unrelated, and there is no common directorship, nor are the directors shareholders of the other company. There is absolutely no relation between the companies.

Replies (4)

Yes, Pvt co. can take loan from another Pvt. Company. But Loand provider Pvt co. can provide loan up to 60% of net worth or 100% of free reserves. (Section 186 of Companies Act,2013)

 

Is there any limit for the company receiving the loan?? Like, 25% of its Paid-up Capital and Reserves??

Hi,

 

there is no restriction on taking loan...however, for company providing the loan, check the requirements of section 186 of the CA 2013......and for company receiving the loan, check the requirements u/s 180(1)(c)....

No, There is no restriction for company receiveing loan from other company.

25% of paid up capital is applicable to loan form shareholders...

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details