Income Tax on EPF Withdrawal

I want to withdraw EPF which will be more than INR 50K and I havent completed 5 years of continous service but will withdraw the same under new provisionf for COVID-19.Will the amount withdrawn will be taxed?

Replies (2)
Quick Summary
If you withdraw more than INR 50,000 from your EPF under the special COVID-19 provision before completing 5 years of service, it will be subject to Tax Deducted at Source (TDS). There are no specific exemptions for COVID-19 related withdrawals, meaning TDS at 10% under Section 192A will apply.

Amount >= rs. 50,000 

then TDS @ 10 % deducted u/s 192A

Yes. There is no specific exemption given from application of TDS provision in cases of PF withdrawal during COVID 19. So, tax shall be deducted at source @ 10%

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details