Event management

is it mandatory to register under GST. for services rendered. of event management.
Replies (6)
Quick Summary
This discussion clarifies the Goods and Services Tax (GST) implications for event management services in India. It covers whether event management falls under the Reverse Charge Mechanism (RCM), generally concluding it does not, except for specific sponsorship services. The thread also details the GST registration requirements based on annual turnover thresholds, including special considerations for North Eastern states.

Event management comes under RCM
I think that it is not under RCM. Because sponsorship services is covered under RCM

Event management under RCM

18% GST Rate on Event Management Services

The 18% GST Rate is being imposed by the Indian Government on the Event Management Services. Info Tax is an expense being required on each phase of the production network when you are having a business in merchandise and associated administrations for the.

Can you give me reference?
Applicability of Event Management Services for Registration Under GST

Every individual person who deals either in supplying goods or services or both would be entitled to register under GST if any of the cases mentioned below is fulfilled:

A person or company whose annual turnover is more than Rs 40 Lakh in a financial year of taxable supply of Goods or services.
If any of the people resides from North Eastern areas such as Manipur, Arunachal Pradesh, Nagaland, Meghalaya, Assam, Tripura & Mizoram, Sikkim, Jammu & Kashmir, Himachal Pradesh & Uttarakhand and his/ her annual turnover is more than Rs 10 Lac in a financial year of taxable supply of goods or services.
Date of Introduction:
16.08.2002 vide Notification No.8/2002-ST, dated 01.08.2002.

(B) Definition and scope of service:
(i) "Event Management" means any service provided in relation to planning, promotion, organizing or presentation of any arts, entertainment, business, sports, [marriage]* or any other event and includes any consultation provided in this regard;

(Section 65(40) of the Finance Act, 1994)

(ii) "Event Manager" means any person who is engaged in providing any service in relation to event management in any manner;

(Section 65(41) of the Finance Act, 1994)



"Taxable Service" means any service provided or to be provided, [to any person], by an event manager in relation to event management.

(Section 65 (105) (zu) of the Finance Act, 1994)

Paid to labour contractor Mr Satish for  https://banksnear-me.com/bank-of-america-near-me/ labour work charges 4000 including tds How can I pass entries in tally Is there any tds deductable .

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details