Dividend in cash

Can dividend be paid in hard cash/currency?? If we can keep cash receipt confirmation from the recipient, will this be legal?

Replies (3)

Section 205(5)(b) of the Companies Act, 1956 provides that the dividend payable in cash may be paid either by cheque or warrant.

Regards,

ARJUN RAJAGOPAL

 

 

And can share application money be paid in cash?? As per the old Act as well as the new Act?

It is not clear from your side. Any way ,as per Sec. 42 of the Companies Act, 2013(yet to be notified) companies will not be able to receive share application money in cash. An Escrow A/c should be opened by the company to receive share application money and utilise that money only for the purpose of allotment of shares.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
05 October 2026
Senior Accountant

Vision IT Peripherals Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
06 October 2026
Assistant Manager - Audit and Compliance

Ravi K Jain & Co

Noida

Others

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details