Cenvat credit

Excise duty have been paid on car by tour and travel company and tour and travel company is giving services to customers and charging service tax  by utilising car as capital goods after taking abatement of 60%. is cenvat of excise is available as credit? PLease give any special notifiacation, circular and case laws.

Replies (2)

In the entire Cenvat credit rules there is no combination of Cenvat credit(cap goods/inputs/input serv)+Abatment .....because it is always the first and foremost condition of claming abatment that no Cenvat credit to be taken..

CENVAT Credit is not available to tour operator for any Input, Capital Goods and Input Service if abatement is claimed by the tour operator.

Refer notification no. 26/2012 of service tax

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 November 2026
Article Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details