Cash payment on purchase of immovable property

Dear Sir

Consideration value of flat is 10,05,000 .

Payment through NEFT and cheques are 7,50,000.

Can I pay ₹ 2,55,000 in cash?

Is there are any limit for cash payment on purchase of immovable property?
Replies (3)
Quick Summary
This discussion explores the limits on cash payments when purchasing immovable property. The user inquired about paying ₹2,55,000 in cash for a flat valued at ₹10,05,000, with the remainder paid via NEFT and cheques. The response indicates a cash payment limit of £20,000 per day, with a further mention of a £10,000 daily limit under Section 6DD, suggesting potential restrictions on large cash transactions.

Cash payment max 20k . Above not allowed

20k in Singal day Or for all?

Now under 6DD limit is 10k per day

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details