Application of 80g

As an alumni I donate to the fund of Alumni Association of my school which is not registered yet. Can I claim deduction u/s 80G?
Replies (2)
Quick Summary
Donations to an alumni association are generally eligible for deduction under Section 80G. However, this is only possible if the alumni association is registered with the Commissioner of Income Tax (CIT) under Section 11/12 or 12AA. If the association is not yet registered, you cannot claim the deduction.

If the Alumni assn is not yet registered with CIT under sec 11/12 no claim under sec 80 G can be claimed

No deduction cannot be claimed as it is not registered under section 12AA

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Paid Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details