Aoa -as per ca 2013-query

Dear all ,

Since Most of the Companies having AOA as per old Companies Act.

 

please suggest is there any need to adopt APPLICABLE AOA as per CA-2013 OR  we do not have to do anything??

 

and also suggest how far the old AOA is applicable as in so many sections it is wriiteen unless otherwise authorised by artilces.(in this case what to do and  follow)

 

 

PLS ENLIGHTEN AND HELP IN CLARIFYING THIS.

 

  

Replies (2)

there is no need to put new AOA however there is requiremnt of compleince of provision of new company act

Amendment of Articles by existing companies is not mandatory [Ref.Sec.5(9)].  However, it is advisable to amend the Articles looking to vast changes in the provisions of the Act.

 

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details