194Q TDS

194 Q is applicable on purchase of shares or not ?
Replies (4)
Quick Summary
This discussion clarifies the applicability of TDS under Section 194Q on share purchases. It's generally applicable unless shares are bought via a recognised stock exchange. Further questions explore its relevance for RSUs and shares purchased directly from a company or through intermediaries.

Yes. It's applicable on purchase of shares except for purchase through recognised stock exchange.
Sir can you explain your answer. is it applicable for rsu too?
If shares are purchased through intermediaries will tds be applicable ?
also what if it directly purchased from company itself?
Not for only purchase of shares

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details