Work contract services

whether cenvat credit can be utilised for the payment of service tax on work contract services of infrastructure companies which are directly attributable to the particular project ????

Replies (1)

A service provider can utilise the Cenvat Credit of Duties/Taxes or Cess paid on Input Services and Capital goods for the payment of service tax on works contract services. however he can not utilise the Cenvat Credit of duties or cess paid on Inputs.

As per explaination 2 to rule 2A(ii), the provider of taxable services shall not take Cenvat Credit of duties or cess paid on any inputs, used in relation to works contract under the provision of Cenvat Credit Rules. This rule does not prohibit availment of credit on input used in works contract by the service reciever.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details