Treatment of perquisites after abolishing FBT

Hi friends, can someone help me in this

After abolishing FBT, what is the implication for treatment of perquisites.Is there any circular/notification on the same?

Ex: Monthly conveyance reimbursement was included in the employee salary as perquisite upto AY 2005-06.Now FBT being abolished what would be the taxability implication?

 

 

 

Replies (2)

Would you want it for the examination POV or in the actual tax computation?

In the general exam POV, perquisite valuation u/s 17(2) will not be asked.

For the actual tax calculation, as FBT is abolished the perquisite value is included in the assesse's computation of income.

Mathews,Thank you 

 Rule 3 of the act (Perquisite valuation) covers the example i cited. I just want to confirm if we can go with the same.Else any recent circular/notification has been issued.

I have got this issue at work.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details