Tn vat in construction industry

A construction company in Tamil Nadu is paying its VAT as specified u/s 5 of TN VAT Act. Is there any Specific provision or rule that the company should collect the same percentage or a specified percentage of VAT from its customers? Or is the company free to collect any amount for VAT?

 

Replies (1)

Regarding Work Contract,

Pl. refer to VAT ACT Sec 13 , Rule 8(5), 9(1) to get more clarification deduction percentage, who to deduct, when to remit etc. in addition to VAT ACT Sec (5) & (6).  

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details