TDS SHOULD BE DEDUCT ON TAXABLE VALUE OR INVOICE VALUE U/S 194Q

I had a little confusion regarding this a buyer should consider the 50 lakh inclusive gst or exclusive gst, same should deduct the tds on taxable value or invoice value u/s 194Q?
Replies (3)
Quick Summary
This discussion clarifies whether Tax Deducted at Source (TDS) under Section 194Q should be calculated on the taxable value or the total invoice value, particularly when GST is involved. The consensus is that TDS should be deducted on the value of goods exclusive of GST.

In case of TDS, value excluding GST
It should be exclusive of GST
TDS shall be deducted on value exclusive of GST

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details