Tds on rent

Is there no limit on the tax deduction for the partnership firm that is paying the rent?

Replies (6)
if the rent paid exceeds 240000 during the year then TDS required.
only individual and Huf if they are liable for tax audit in the previous year are required to deduct tax from next year.
cos and firms are not subject to basic exemption limit.they are required to deduct tax even if tax audit is not applicable to them provided rent paid during the year exceeds the threshold
As per section 194I of income tax Act Amount exceeded RS 2,40,000 is liable for tds

Thank you sir, But firm is paying 12500 + 12500 to Different person. then ??

then not required to deduct tax
yes shalish is right then no need to deduct TDS

Thanks

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details