TDS on entry fee

Quick Summary
This discussion clarifies whether Tax Deducted at Source (TDS) applies to event entry fees, particularly for training or workshops. While general training or classes might not attract TDS, specialised events or professional services could fall under Section 194J if the annual payment exceeds INR 30,000. The key is to determine if the service provider qualifies as a professional under income tax regulations.

Originally posted by : Yasaswi Gomes new



Originally posted by : RAJA P M






Originally posted by : Yasaswi Gomes new



Here no need. If it is more than 30,000/- per annum, then 194j is applicable





Can You give better explanation how can it's under 194J...??

 





https://cleartax.in/s/tds-rate-chart

Or use income tax portal on 194J

 

Thanks for the reference.

But, You don't know ahhh....

 

I know what is under 194J...

 

How can You notifying the sec in this query...

I'm know presentation. I'm practicing compliances. 

Under Section 44AA of the income tax act, if income from your existing profession is more than Rs. 1,20,000 in the previous three years,

So the guy your paying money for training can be a professional.

Because of this, if the amount is 30,000/- tds will be applicable u/s 194j

Tds notvtequired
sec 194 j
Originally posted by : Yasaswi Gomes new

I'm know presentation. I'm practicing compliances.

===> OHHH, VERY GOOD...

Under Section 44AA of the income tax act, if income from your existing profession is more than Rs. 1,20,000 in the previous three years,

So the guy your paying money for training can be a professional.

Because of this, if the amount is 30,000/- tds will be applicable u/s 194j

 

Your said details or provision or section exactly correct itself (only).

But, How it's matching to the query. That's my question @ Yasaswi...

(Again I says You read the query once...)

 

I You want well training then please come out from straight view.

Also don't take my replies as dominating You.

I just try to clear Your wrong thought or Wrong mind set...

 

If You don't like then I will simply Leave Your replies and questions....

Originally posted by : sabyasachi mukherjee
Tds notvtequired sec 194 j

Is this sec is deleted...??? @ My Dear Great Mr Sabyasachi Mukherjee Sir 

Originally posted by : sabyasachi mukherjee
Tds notvtequired sec 194 j

@ Yasaswi,

 

Please ignore or forgive for this kind of replies from Our Great Expert Mr Sabyasachi Mukherjee...

 

Bcoz, He can't speak/write more.

Bcoz, He is a Zen...

Originally posted by : RAJA P M



Originally posted by : raja sekhar reddy talla



Under which section TDS is applicable





What training...??

Can You give details...??

 

Generally training like a class/coaching then TDS not applicable...

 

All events will be like work shops. I wanted attend world forecasting event and they charge 500$ for that. It's kind of specialised training but not professional training. 

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details