Tax audit requirement

Dear Experts,

If an LLP has turnover less than Rs.1 Crore but incurring loss for the financial year 2017-18, would they come under the purview of tax audit?

Is there a chance that they would get a notice from IT Department for showing loss? Please advice.

Thank you.

Chandana

 

Replies (2)
Provisions of Section 44AD are not applicable to LLP. Hence tax audit is not required if their Turnover don't exceed 1 Crore.

Thank you for your clarification, Sir.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 06 October 2026
Semi Qualified

AJAY SINGH AND CO LLP

Thane

CA Final

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details