Tax Audit presumptive income

whatever the situation might be
IF ASSESSEE is following presumptive basis then TAX AUDIT is not applicable?
Replies (3)
Quick Summary
This discussion clarifies the applicability of tax audits for businesses opting for presumptive income schemes, such as Section 44AD. Generally, if you follow the presumptive basis, a tax audit is not required. However, there are exceptions, particularly if Section 44AD(4) was applicable in any previous financial year.

In most of the cases true, if sec. 44AD (4) was not applicable to him in any PY/s.

Thanks

You are welcome.             

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 06 October 2026
Semi Qualified

AJAY SINGH AND CO LLP

Thane

CA Final

View Details