TAX AUDIT APPLICABLE IF OPT OUT 44AD AFTER 2 YEAR

If Assessee File Return last 2 years u/s 44AD 
but current year turnover more than 4 cr which all are 100% digitally (all expenses and Revenue) 
Then it is required to audit books of account due to he Not opted 44AD Section for Current Years ?

Replies (4)
Quick Summary
This discussion clarifies tax audit requirements when an assessee opts out of Section 44AD. If your turnover exceeds ₹4 crore and you don't claim benefits under 44AD for the current year, a tax audit is generally mandatory, regardless of digital transactions or profit margins. This applies even if you previously filed under 44AD for up to six years.

Audit is required now if profit is below 8%/6%

Profit Is 20 % 

But Last 2 year filed U/s 44AD

Incase 44ad completed 6year then???
If profit is below 8/6% then audit is a must.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details