Sold Shares and purchased Open plot

Hello all,

One of my client sold Shares (Long term) and invested the same in Open plot.

Is he eligible for claiming capital gains u/s  54F?

 

Little bit urgent. Please help

 

Thank you.

Replies (3)
Quick Summary
A client has sold long-term shares and reinvested the proceeds into an open plot of land. The question is whether this investment qualifies for capital gains tax exemption under Section 54F. The response indicates that exemption is possible if the intention is to construct a house on the plot within the stipulated timeframe.

No.

If going to construct any house property over it (within stipulated time period); then yes.

Thank you for quick response.

You are welcome.               

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details